Mágneskártyás beléptető rendszerek

FONTAINE-EURO-ELZETT
kompakt mágneskártyás beléptető rendszer

A FONTAINE „off-line” típusú beléptető rendszereinek legelterjedtebb változata a kompakt mágneskártyás rendszer. Egy ilyen rendszer maximum 4000 darab mágneskártyás záregységet tartalmazhat, amelyek közvetlenül az ajtókra kerülnek felszerelésre. Az „off-line” felépítéséből következően a záregységek és a központi kártyakiadó munkahely között semmilyen vezetékes összeköttetés nincs. A rendszer elsődleges felhasználói a szállodák, panziók, de alkalmas irodai beléptetésre is.

Egyszerű működés - könnyű kezelés
A záregység egy elemes mágneskártya olvasóból és egy mechanikus reteszelő egységből áll. A zárak kívülről csak kártyával nyithatók, belülről kilinccsel mindig nyílnak (pánik funkció). A vendégek érkezéskor egy mágneskártyát kapnak, amely kizárólag a tartózkodás időtartamára és az adott szobára (vagy a tetszőlegesen definiálható további szobákra, egyéb helyiségekre, pl.: parkoló, szauna, bár stb.) érvényes. A kártyák lejárata automatikus. A zárak „Ne zavarjanak” funkcióval is el vannak látva (ezt bekapcsolva csak bizonyos prioritású kártyákkal lehet belépni).

Magas biztonság
Minden FONTAINE rendszerhez telepített kártyakiadó munkahely egy saját és egyedi, levédett kártyakódoló programmal rendelkezik. A kártyák másolhatatlanok és csak a saját rendszerükben érvényesek. A záregységek kívülről megbonthatatlan burkolattal rendelkeznek, és memóriájukban rögzítik az utolsó belépések vagy bejutási próbálkozások adatait.

Gyors telepíthetőség
A rendszer kábelezést nem igényel, a záregységek pedig könnyen felszerelhetők bármely típusú ajtóra, ezáltal a telepítés nem forgatja fel még egy működő szálloda életét sem. A rendszer bármikor bővíthető, átkonfigurálható, így lehetőség nyílik nagyobb szobaszám mellett a beruházás több lépcsőben való megvalósítására.

Kiváló terméktámogatás
A FONTAINE céget Közép-kelet Európában képviselő ISO 9001 minősítésű EURÓ-Elzett Kft. 1 év garanciát és 10 év alkatrész utánpótlást biztosít a termékekre, míg a szakszerű telepítést, karbantartást és szervizt (24 órás gyorsszolgálat) a FONTAINE által kiképzett DeFonTec Kft.( 1365 Budapest, Pf.90 ) végzi.

Növelje szállodája és vendégei biztonságát a FONTAINE rendszerrel!
Csatlakozzon Ön is elégedett partnereink táborához!

Kompakt mágneskártya rendszer Kompakt mágneskártyás egység
A C200 típusú mágneskártyás egység egy fémházban elhelyezett elektronikából és mechanikai elemekből, valamint erre a házra felpattintható, tetszőleges RAL színű, ABS anyagú burkolatból áll, amelyhez forgatógomb vagy kilincs választható. Ez a felépítés és a finom vonalú formatervezés teszi lehetővé, hogy bármely szállodai környezetbe teljes diszkrécióval illeszthető be. Az egység elemes táplálású, „Ne zavarjanak” funkcióval ellátott, és memóriájában rögzít minden belépési próbálkozást. A kényelmes kártya beillesztés és a LED-es visszajelzések biztosítják a készülék egyszerű kezelését.
Zárak
Zárak

A kompakt rendszerekben két speciálisan szállodai igénybe vételre kifejlesztett zár kerül alkalmazásra. Mindegyik rendelkezik „anti-pánik” funkcióval, és a csapda blokkolását biztosító biztonsági retesszel. A zárak csapdái osztottak, amely az ajtó könnyű záródását segíti elő. A 7931-es típus ezen kívül egy további biztonsági retesszel is rendelkezik, amely a kompakt egység „Ne zavarjanak” funkciójának bekapcsolásával válik aktívvá.
Mágneskártya olvasó
Mágneskártya kódoló

A FONTAINE mágneskártya kódolóiban motoros meghajtású író egység továbbítja a kártyát, amely biztosítja a felírandó kód, gyors, adatvesztés mentes felvitelét a mágnescsíkra. a készülék előlapján LED visszajelzések tájékoztatják a kezelőt a kódoló állapotáról, míg a sérült, vagy a rosszul behelyezett kártyát a készülék a hátlapján dobja ki, így biztosítva az egyszerű kezelést.
Hordozható leolvasó egységek
Hordozható lekérdező egység
A hordozható lekérdező egység egy PSION Workabout kézi számítógépből, egy speciális FONTAINE interfészből és egy nyomtatóból áll. A kis helyigényű, könnyű elemes táplálású készülékeket egyszerűen és gyorsan lehet csatlakoztatni a mágneskártyás záregységekhez vagy a kártyakiadó munkahely számítógépéhez. A hordozható lekérdező egységgel a mágneskártyás zárak memóriáját lehet kiolvasni és az adatokat a nyomtatóval a helyszínen kinyomtatni, vagy a számítógépbe letölteni további analizálás végett. A készülék ezen kívül a különböző szervizfunkciók (pl.: vésznyitás) elvégzésére is használható.
Mágneskártya
Mágneskártya
A FONTAINE rendszerekben használt mágneskártya ISO szabvány szerinti, 3 sávos mágnescsíkkal ellátott, a bankkártyákhoz hasonló adathordozó. A kódolt kártyák lejárata automatikus és ugyanakkor újra kódolhatók, így használatuk nagyon gazdaságos. A speciális kódolás következmé-nyeként nem hamisíthatók, és csak az adott installáción belül érvényesek. A FONTAINE rendsze-rekben elsőként a világon chipkártya is alkalmazható. A kártyák készpénzkímélő fizetési funkciót is elláthatnak. A kártyákon tetszőleges grafika helyezhető el, kitűnő reklám lehetőséget biztosítva a felhasználónak.
Szoftver
Szoftver

A FONTAINE mágneskártyás rendszerek beléptető és nyilvántartó funkcióinak menedzselését egy személyi számítógépen (PC) futó program végzi. A rendszerekhez egyedileg installált, és a felhasználó igényéhez igazított szoftver csomag tartozik. A programhoz 63 kezelő kaphat névvel és jelszóval védett hozzáférési jogot, és bármilyen általuk végzett művelet rögzítésre kerül az üzemeltetési naplófájlban. A vendégkártyák gyors és egyszerű kiadásán túl lehetőség van a személyzeti kártyák közötti tetszőleges „főkulcsos rendszer” kialakítására is.
A FONTAINE rendszerek egyszerűen csatlakoztat-hatók az elterjedtebb szállodai „Front Office rendszerekhez is.