Történet és Háttér

Labor

A több évtizedes kutatás és vizsgálódás egy új eljáráshoz vezetett, amely lényegesen megszilárdítja az utak alapzatrendszerét.

  • Gyorsabb kivitelezés


  • Tartósabb, stabilabb és az időjárásnak ellenállóbb pályaszerkezetek (fundációk)


  • Környezetbarát megoldás


  • Költségkímélőbb mint a hagyományos eljárások

Egy 35 évvel ezelőtt kezdődő német-amerikai együttműködés során kutatók kifejlesztették az RRP nevű talajstabilizáló anyagot.
Ezt egy, a fejlesztésben résztvevő német kutató, Dr. Tschache továbbfejlesztette, bevizsgáltatta majd a tökéletesített anyagot T-RRP® néven szabadalmaztatta.

Magyarországon a DeFonTec Kft. az egyedüli meghatalmazottja a
T-RRP®, mint adalék anyag, technológiai felhasználásának.


Az új eljárást fel lehet használni pályaszerkezetek, útalapok, valamint épületalapozások megerősítésére a legkülönfélébb talajviszonyok között.T-RRP® adalékanyag:

Leginkább egy ioncserélő gyantához (katalizátorhoz) lehet hasonlítani, mely megváltoztatja a talaj szerkezeti anyagainak (részecskéinek) polaritását.

T-RRP®–vel való kezelés megakadályozza a talajszemcsék megdagadását a vízzel való érintkezés után valamint a talajszerkezetben a részecskék kimosódását a fagy és szárazság által, - ezért különösen alkalmas az olyan talajtípusoknál melyek érzékenyek a fagyra és magas víztartalmuk miatt nehezen tömöríthetők.

A T-RRP® használatával a talaj víztartalma folyamatosan csökken, ennek eredménye:

    A KAPILLARITÁS TELJESEN KI VAN KÜSZÖBÖLVE

Helyes alkalmazása esetén annyira feljavítja a talaj szerkezetét, hogy optimális tömörítéssel egyedülálló sűrüséget, szilárdságot, tartósságot, ellenálló képességet kap a kezelt talaj, mely más eljárással nem érhető el!